Het aanleggen van extra elektra in uw woning is een klus die u prima zelf uit kunt voeren. Het is echter wel aan te raden om niet zelf te gaan prutsen wanneer u er totaal geen verstand van heeft. Durft u het zelf niet aan? Zoek dan contact met een elektricien. Door zijn ervaring weet hij binnen de kortste keren een nieuw stopcontact of een nieuwe schakelaar aan te leggen in uw woning.

Goed begin is het halve werk

elektricien-werkWanneer u besluit om zelf een extra stopcontact of schakelaar aan te leggen, is het van belang dat u weet waar u aan toe bent. Begin dan ook nooit klakkeloos met het aanleggen van elektra. Zorg dat u weet wat u wilt. Pak eventueel een tekening erbij waarop de huidige elektra zichtbaar is. Op deze manier weet u precies waar de elektriciteitsleidingen lopen. Hierdoor kunt u makkelijker bepalen waar de nieuwe elektra moet komen.

Overbelasting tegengaan

Wanneer u een nieuw stopcontact of een nieuwe schakelaar aanlegt in uw woning, is het van belang om te controleren of het mogelijk is om deze op de huidige groep aan te sluiten. Mogelijk wordt de groep met deze nieuwe aansluiting overbelast. In dat geval moet u de nieuwe elekta aansluiten op een andere groep of een nieuwe groep aan laten sluiten in uw meterkast.