Uw keuken gebruikt u vrijwel iedere dag voor het koken. Het is daarnaast goed denkbaar dat u samen met uw gezin eet in de keuken. Het is dus een ruimte die veel gebruikt wordt. Zorg er dan ook voor dat er een gezellige sfeer heerst in uw keuken. Dit kunt u doen met het aanbrengen van sfeerverlichting. Deze verlichting brengt u aan naast de gewone basisverlichting en de werkverlichting.

Lichtplan maken

Indien u een nieuwe keuken laat installeren, doet u er goed aan om ook na te denken over de verlichting die u in de keuken wilt hebben. Dit kunt u doen door een lichtplan op te stellen, waarop precies te zien is welke soort verlichting waar geplaatst wordt.  De basisverlichting wordt vrijwel nooit vergeten en ook aan de werkverlichting wordt over het algemeen wel gedacht. De sfeerverlichting in uw keuken wordt nog wel eens vergeten, waardoor de keuken uiteindelijk wat ongezellig kan ogen.

Sfeerverlichting

keuken-hooghe-duinOm in een keuken te kunnen leven en werken heeft u voldoende aan basis- en werkverlichting. Een aantal lampen extra geven uw keuken mogelijk net wat meer sfeer. Om sfeer te creëren in uw keuken, kunt u bijvoorbeeld sfeerverlichting aanbrengen in een vitrinekast. Daarnaast kunt u met behulp van een sportje of speciale lamp een object uitlichten. U kunt er ook voor kiezen om LED-strips aan te brengen. Hierdoor krijgt uw keuken een strakke en moderne uitstraling en onstaat er een gezellige sfeer.