Kortsluiting in Nijmegen

Kortsluiting is erg vervelend. Vaak is het lastig te traceren en te herleiden naar de werkelijke oorzaak. Toch doe je er verstandig aan om niet zomaar een stop die er uit is gesprongen weer terug te stoppen en in te schakelen. Je kunt daarmee de kortsluiting weer verder laten gaan – iets waardoor mogelijk brand kan ontstaan. Als je kortsluiting in Nijmegen hebt, kun je dus het beste iemand langs laten komen als je de oorzaak zelf niet kunt achterhalen.

Brandgevaar

Ook kun je zelf al het een en ander ondernemen om achter de oorzaak te komen. Zo kun je  eenvoudig zien om welke groep het gaat en waar de kortsluiting zich dan ook moet bevinden. Als je dit weet, kun je alle apparaten in die groep los koppelen en de stop weer inschakelen. Als de stop er nu niet uit springt, weet je dus dat de kortsluiting zich ergens in een apparaat moet bevinden en het netwerk zelf in principe goed moet zijn. Je kunt je nu focussen op de apparaten en deze één voor één weer aansluiten en inschakelen. Let hierbij wel goed op; er kan door kortsluiting stroom komen te staan op een apparaat! Zorg dus dat je het apparaat in kwestie zelf nooit aanraakt om elektrocutie te voorkomen.

Omdat het risico op elektrocutie om de hoek ligt en dat een dodelijke afloop kan hebben, is het ten zeerste aan te raden om een elektricien in te schakelen. Hij of zij kan vaak binnen enkele minuten al aangeven om welk apparaat het precies gaat. Dit apparaat kun je het beste direct weggooien; probeer het zeker niet te repareren als je daar geen verstand van hebt daar dit nog veel grotere gevaren met zich mee kan brengen.

024 2030489

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding

Elektra aanleggen

Verlichting installeren

Elektromonteur algemeen