ClickCease

Kortsluiting in Nijmegen

Kortsluiting is erg vervelend. Vaak is het lastig te traceren en te herleiden naar de werkelijke oorzaak. Toch doet u er verstandig aan om niet zomaar een stop die er uit is gesprongen weer terug te stoppen en in te schakelen. U kunt daarmee de kortsluiting weer verder laten gaan – iets waardoor mogelijk brand kan ontstaan. Als u kortsluiting in Nijmegen hebt, kunt u dus het beste iemand langs laten komen als u de oorzaak zelf niet kunt achterhalen.

Brandgevaar

Ook kunt u zelf al het een en ander ondernemen om achter de oorzaak te komen. Zo kunt u eenvoudig zien om welke groep het gaat en waar de kortsluiting zich dan ook moet bevinden. Als u dit weet, kunt u alle apparaten in die groep los koppelen en de stop weer inschakelen. Als de stop er nu niet uit springt, weet u dus dat de kortsluiting zich ergens in een apparaat moet bevinden en het netwerk zelf in principe goed moet zijn. U kunt u nu focussen op de apparaten en deze één voor één weer aansluiten en inschakelen. Let hierbij wel goed op; er kan door kortsluiting stroom komen te staan op een apparaat! Zorg dus dat u het apparaat in kwestie zelf nooit aanraakt om elektrocutie te voorkomen.

Omdat het risico op elektrocutie om de hoek ligt en dat een dodelijke afloop kan hebben, is het ten zeerste aan te raden om een elektricien in te schakelen. Hij of zij kan vaak binnen enkele minuten al aangeven om welk apparaat het precies gaat. Dit apparaat kunt u het beste direct weggooien; probeer het zeker niet te repareren als u daar geen verstand van hebt daar dit nog veel grotere gevaren met zich mee kan brengen.

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding
Elektra aanleggen
Verlichting aanleggen
Elektromonteur algemeen

Neem contact op

Vandaag nog op zoek naar een elektricien bij u in de buurt? Neem dan contact op met de elektricien Nijmegen. Bij ons kunt u terecht voor algemene elektriciens werkzaamheden en voor spoedklussen.

Menu
Call Now Button