ClickCease

Een stoppenkast vervangen in Nijmegen voorkomt problemen

Een stoppenkast zorgt ervoor dat de stroom die uw huis binnenkomt in groepen wordt verdeeld en beschermt tegen kortsluitingen. Een kortsluiting ontstaat wanneer er één of meerdere elektriciteitsdraden contact met elkaar maken en de geleiding van stroom onveilig maakt. Dit kan gevaarlijke situaties teweeg brengen en zelfs brand veroorzaken. Door een stoppenkast te vervangen in Nijmegen voorkomt u deze problemen en kunt veilig wonen. Toen er nog geen stoppenkasten in Nederlandse woningen werden geïnstalleerd kwamen woningbranden vanwege kortsluitingen nog erg vaak voor. Dit aantal is echter flink teruggebracht door de functie die een stoppenkast vervult bij het voorkomen van kortsluitingen. Als er namelijk een kortsluiting ontstaat dan zorgt de stoppenkast ervoor dat de stroom naar de groep waar de kortsluiting is ontstaan wordt afgesloten.

Laat het over aan een professional

Een stoppenkast vervangen is niet iets wat u zomaar even zelf kunt doen. Het werken in de meterkast is immers een potentieel gevaarlijke taak. Dit kunt u dan ook het beste aan een professional overlaten. Het beste is om een stoppenkast te laten vervangen door een elektricien die zich erkend installateur mag noemen. In dit geval weet je namelijk zeker dat de elektricien over de kennis, gereedschappen en apparatuur beschikt. Een niet goed functionerende stoppenkast is namelijk niet kortsluitvast en kan voor brandgevaar zorgen. Dit kan komen doordat de stoppenkast kapot is en vervangen moet worden, maar ook een verkeerd geïnstalleerde stoppenkast zorgt voor problemen. Neem daarom contact op!

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding
Elektra aanleggen
Verlichting aanleggen
Elektromonteur algemeen

Neem contact op

Vandaag nog op zoek naar een elektricien bij u in de buurt? Neem dan contact op met de elektricien Nijmegen. Bij ons kunt u terecht voor algemene elektriciens werkzaamheden en voor spoedklussen.

Menu
Call Now Button