Verlichting installeren in Nijmegen

Verlichting installeren in Nijmegen is een klus die u wellicht heel goed zelf kunt uitvoeren, wanneer de aansluiting voor de verlichting al bestaat. Wanneer deze echter nog moet worden geïnstalleerd of wanneer u kiest voor speciale vormen van verlichting, is de hulp van een specialist op het gebied van elektra in veel gevallen gewenst. U vindt deze specialist bij ons! Met een jarenlange expertise op het gebied van verlichting installeren in Nijmegen, kunnen we u helpen bij het aanbrengen van een aansluiting voor verlichting en bij de installatie van de verlichting zelf. Hoewel een gloei- of spaarlamp aansluiten voor veel mensen geen moeilijkheden met zich meebrengt, wilt u wellicht andere vormen van verlichting die meer kennis vergen.

Verschillende vormen verlichting installeren in Nijmegen

Verlichting installerenEr bestaan tegenwoordig ontzetten veel vormen van verlichting voor woningen en bedrijfspanden op de Nederlandse markt. Naast de conventionele vormen van verlichting als de gloei- en spaarlamp, kunt u tegenwoordig eveneens kiezen voor bijvoorbeeld LED-verlichting. Daarbij komt dat verlichting op steeds meer verschillende plekken wordt gebruikt; binnen, op uw terras, elders in uw tuin, op de oprit, enzovoorts. Niet iedere vorm van verlichting is even makkelijk te installeren, waardoor hulp van onze monteurs u uitkomst biedt.

Als elektricien zorgen wij voor de aansluiting voor uw verlichting en zullen deze direct voor u installeren. Een persoonlijke service en een verantwoorde en daadkrachtige manier van werken staan hierbij voorop, zodat u met een vertrouwd gevoel gebruikt kunt maken van de nieuwe verlichting in en rondom uw woning na onze installatie.

Gloeilampen duurder dan LED Verlichting

LED verlichting klinkt als en zoveelste product wat ons door de Europese Unie is opgedrongen. Ineens mochten we geen gloeilampen meer gebruiken en moesten we allemaal over op de LED verlichting. Er ontstond een ware run op de aloude en beproefde gloei- en halogeenlampen en we verlangden allemaal terug naar de tijd van de gloeilamp. Toch is er tegenwoordig eigenlijk geen geldige reden meer om geen gebruik te maken van gloeilampen. LED verlichting heeft namelijk tal van voordelen te bieden boven de ouderwetse gloeilamp. We zullen enkele van die voordelen kort aanstippen in dit artikel.

Electrician mounting ceiling lampGloeilampen gebruiken meer energie dan LED lampen

LED lampen zijn erg zuinig en hebben slechts 15 % van de hoeveelheid energie nodig die gloeilampen nodig hebben voor een vergelijkbare lichtopbrengst. Wanneer je dus een gloeilamp van 100 Watt gebruikt, heb je aan een LED lamp van 15 Watt genoeg als alternatief. Je kunt je voorstellen dat dit voordeel behoorlijk kan oplopen gedurende het jaar en je dus behoorlijk wat kunt besparen door alle gloeilampen te vervangen door LED lampen! De besparing kan al snel oplopen tot € 80,- per LED lamp per jaar.

Gloeilampen gaan eerder kapot dan LED lampen

Gloeilampen kunnen nauwelijks een schokje hebben. Tik een gloeilamp per ongeluk aan en hij zal al het loodje leggen. Bij LED lampen is dat veel minder het geval, deze lampen zijn veel sterker en kunnen dus veel meer hebben. Je bent daardoor minder geld kwijt aan het vervangen van defecte lampen, simpelweg omdat er veel minder defect zullen raken.

Huisverlichting op zonne-energie

Een van de voordelen van verlichting op zonne-energie is dat de energie op een duurzame wijze wordt opgewekt, op een manier dat iedereen hieraan kan bijdragen. Er is geen specifiek gereedschap, techniek of materiaal nodig om de lampen op zonne-energie te kunnen gebruiken. Het enige wat men nodig heeft, zijn de lampjes op zonne-energie zelf, en natuurlijk een stuk tuin of balkon om de lampjes te plaatsen.

Systemen met een accuElectrician at work

Toch zit er iets tegenstrijdigs aan het hele principe van verlichting op zonne-energie. Als er immers zonne-energie opgewekt kan worden is er dus sprake van zonlicht, en als er zonlicht is, wat heb je dan aan verlichting? De zon brengt toch immers al genoeg licht met zich mee?

Dat is zeker waar, en daarom ook de reden dat de lampen op zonne-energie van tegenwoordig een accu bevatten waarmee ze de opgewekte energie kunnen opslaan en kunnen bewaren tot de donkere uren, waarop de automatische lichtsensor de lampen in zal schakelen en de opgewekte energie gebruikt kan worden om de lampen licht te laten geven. Er is dus zeker geen direct zonlicht nodig om van verlichting op zonne-energie gebruik te kunnen maken. De benodigde energie wordt simpelweg opgeslagen in accu’s tot het nacht is.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN LED VERLICHTING VOOR DE VEILIGHEID?

LED verlichting veiliger

Jij weet ongetwijfeld dat het financieel voordelig is om gloei-, hallogeen- en spaarlampen te vervangen door LED verlichting. LED lampen zijn namelijk een stuk zuiniger, waardoor jij maandelijks minder energie verbruikt. Dit voel je uiteindelijk weer in je portemonnee. LED verlichting is daarnaast ook nog eens beter voor het milieu en voor jouw gezondheid. Ook zijn LED lampen een stuk veiliger dan traditionele lampen. Maar wat zijn eigenlijk precies de voordelen van LED verlichting voor wat betreft de veiligheid?

Kans op brand kleiner

Door over te stappen van gloei-, hallogeen- of spaarlampen naar LED verlichting, verklein je de kans op brand. Waarom? Omdat LED lampen een stuk minder warm worden dan de traditionele verlichting. Sterker nog: LED verlichting geeft nauwelijks warmte af. Hierdoor kunnen LED lampen een stuk dichter bij het plafond of de muur geplaatst worden, zonder dat je hierbij bang hoeft te zijn voor brand.

Geen schadelijke stoffen

LED verlichting bevat geen schadelijke stoffen. Dit is bij voorbeeld bij spaarlampen wel het geval. Indien een spaarlamp sneuvelt, kan dit onder andere grote gevolgen hebben voor kinderen en zwangere vrouwen. Er komt in dat geval namelijk kwik vrij en deze hoeveelheid is vele malen groter dan doorgaans is toegestaan in een kamer. Is er bij jou een spaarlamp gesneuveld? Ontlucht dan direct de kamer en breng jezelf en eventuele kinderen direct in veiligheid.

Verlichting laten branden

Doordat LED lampen een stuk energiezuiniger zijn dan de traditionele verlichting, kost het je minder geld om de lampen te laten branden wanneer je van huis gaat. Door lampen te laten branden, geef je een bewoonde indruk. Een inbreker zal in dat geval niet snel besluiten om jouw woning binnen te dringen, omdat de kans dat hij gesnapt wordt een stuk groter is.

024 2030489

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding

Elektra aanleggen

Verlichting installeren

Elektromonteur algemeen