ClickCease

Laadpaal voor elektrische auto aansluiten in de meterkast

laadpaal aansluiten meterkast
Nieuws

Behoort u nu officieel tot de groep die elektrisch rijdt? Dit is een goede stap die u heeft gezet richting duurzaamheid. Iets wat hierbij komt kijken, is natuurlijk dat u dan ook uw auto met elektriciteit moet opladen. Thuis uw auto opladen is het goedkoopste en de makkelijkste optie. Het is dan noodzakelijk om een laadpaal aan te sluiten in uw meterkast. Er komt alleen nog best wel wat bij kijken. Het is dan ook het handigst om de installatie aan een specialist over te laten. Toch leggen we nog even het één en ander aan u uit over het aansluiten van een laadpaal in de meterkast!

Verschil tussen groepenkast en meterkast

Er zit een verschil tussen een groepenkast en een meterkast. Uw meterkast zit vlakbij uw voordeur en is een ruimte waar de gas-, warmte-, water- en elektriciteitsmeter staan opgesteld. De groepenkast is een elektriciteit verdeelsysteem wat zich in uw meterkast bevindt. Dit is om de elektriciteit veilig over uw woning te verdelen. Uw netwerkbedrijf is verantwoordelijk voor de distributie van energie en verzorgt de gehele installatie. U bent alleen zelf verantwoordelijk voor de installatie in huis en dus ook voor de groepenkast die nodig is voor om de laadpaal aan te sluiten in de meterkast.

1-fase aansluiting of een 3-fase aansluiting?

Er zijn twee soorten elektriciteitsaansluitingen die worden gebruikt bij iedere nieuwe woning. Dit is 1-fase met een doorlaatwaarde van 1x40A of een 3-fase van 3x25A. Weet u niet goed wat dit verder inhoudt? Neem contact op met uw elektricien! Die helpt u graag verder om te bepalen wat u heeft of in de toekomst nodig gaat hebben.

Met een elektrische auto en een laadpaal bent u al snel aangekomen bij een groepenkast op een 3-fase aansluiting. Nu ligt het ook aan de elektrische auto, informeer hier goed over. Het is belangrijk dat er een aparte groep in de groepenkast wordt aangelegd voor een laadpaal. Zo voorkomt u onnodige stroomstoringen en kortsluitingen die gevolgen hebben voor het opladen van uw auto. Kortom is het van belang een specialist in te schakelen bij het aansluiten van een laadpaal in de meterkast, deze zorgt voor vakkundige installatie.

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding
Elektra aanleggen
Verlichting aanleggen
Elektromonteur algemeen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button