ClickCease

Zelf een lamp aansluiten

elektriciteit aanleggen
Nieuws

Wilt u zelf uw lamp aansluiten? Komt u er niet helemaal uit? Gebruik dan dit stappenplan om uw lamp vakkundig aan te sluiten. Voordat u begint is het belangrijk dat u beschikt over de juiste materialen: bedrading- lamp aansluiten

  • Spanningszoeker
  • Kroonsteentje
  • Striptang
  • Schroevendraaier
  • Ladder

Stap 1: schakel de stroom uit

Schakel eerst de groep uit waar u aan gaat werken. Controleer met uw spanningszoeker op de zwarte draad of er nog spanning op staat. Mocht dit wel het geval zijn? Of heeft u geen spanningszoeker en weet u niet zeker aan welke groep u werkt? Zet dan de hoofdschakelaar uit.

Stap 2: bevestig de beugel van de lamp

Als u zeker weet dat er geen spanning staat op de groep waaraan u gaat werken kunt u verder met de tweede stap. Trek het kroonsteentje waar de kabels aan vast zitten uit de centraaldoos. Controleer weer met de spanningszoeker of er spanning op staat.

Bevestig de beugel van de lamp en trek de draden er doorheen.

Stap 3: strip de elektriciteitsdraden

Strip één voor één de elektriciteitsdraden. Strip de groengele draad (aardedraad) niet wanneer u die niet kan aansluiten aan de lamp. Zorg ervoor dat ongeveer 1 cm koper van de draden zichtbaar is. Doe dit voorzichtig want u wilt niet het koper beschadigen.

Stap 4: het kroonsteentje verbinden met de draden

Draai de schroefjes van de kroonsteen los. Sluit de draden van de lamp en gestripte draden juist aan op de kroonsteen. De blauwe draad (nuldraad) koppelt u aan de N aansluiting. De zwarte draad (schakeldraad) koppelt u aan de L aansluiting. En eventueel koppelt u de aardedraad aan de aansluiting met het aardeteken. Draai de schroefjes van de kroonsteen goed vast. Zorg ervoor dat er geen koper meer te zien is. Zo voorkomt u kortsluiting!

De aardedraad hoeft u niet aan te sluiten wanneer het armatuur van de lamp niet van metaal is. Wanneer dit wel het geval is sluit u ook de aardedraad aan.

Stap 5: testen voor bevestiging

Nadat u ook de lamp heeft bevestigd aan uw beugel test u de lamp. Schakel in de meterkast de uitgeschakelde groep of hoofdschakelaar weer aan. Controleer of de lamp het doet. Wanneer de lamp niet werkt schakel dan de stroom weer uit. Controleer of de draden wel goed zijn aangesloten. Wanneer die goed zijn aangesloten test dan of de lichtbron van de lamp niet kapot is. Dit doe je door de lichtbron te testen in een andere lamp.

Heeft u nog steeds problemen bij het aansluiten van uw lamp? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag bij het verhelpen van de problemen.

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding
Elektra aanleggen
Verlichting aanleggen
Elektromonteur algemeen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button