ClickCease

Wel of geen verlengkabels gebruiken?

Nieuws

Een verlengsnoer brengt veel comfort met zich mee, want u kunt met een verlengsnoer overal rondom uw woning gebruik maken van de elektra. Toch is een verlengsnoer niet altijd even veilig en ligt een kortsluiting op de loer, bij onverstandig gebruik van een verlengsnoer. Waar mogelijk is het daarom sterk aan te raden om altijd gebruik te maken van een vast stopcontact, in plaats van een verlengsnoer. Let wel, ook het gebruik van een losse stekkerdoos brengt risico’s met zich mee en is niet veiliger dan een verlengsnoer. Volgens de elektricien in Nijmegen, die we voor dit artikel spraken, is een verlengsnoer niet berekend op een intensieve en langdurige belasting, waardoor deze erg warm kan worden en kan versmelten. Dit is vaak de oorzaak voor een kortsluiting, wat een brand of lichamelijk letsel met zich mee kan brengen.

Tips om kortsluiting te voorkomenstopcontact

Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om de kans op een kortsluiting zo klein mogelijk te maken. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor, dat u kabels volledig uitrolt en niet overdekt met bijvoorbeeld een tapijt, plastic of ander materiaal. Het is van belang, dat de ontstane warmte zo snel mogelijk weg kan stromen rond de kabel. Ook het koppelen van meerdere verlengsnoeren aan elkaar is onverstandig, omdat dit eveneens zorgt voor een verhoogde warmteontwikkeling rond de verlangkabel.

Na het gebruik van een verlengsnoer dient u deze nog even te laten liggen, zodat deze volledig af kan koelen. Als u het verlengsnoer direct opbergt kan er alsnog versmelting optreden, zonder dat u de kabel gebruikt. Het is raadzaam om uw verlengsnoer voor gebruik altijd te controleren op eventuele zwakke plekken.

Waarom kiest u voor ons?

Groepen uitbreiding
Elektra aanleggen
Verlichting aanleggen
Elektromonteur algemeen

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button