Zo kom je aan groene stroom

Steeds meer inwoners van Nijmegen dragen hun steentje bij aan het klimaat. Wil je dit ook doen? Dan heb je hier vandaag de dag talloze mogelijkheden toe. Zo kun je in de wintermaanden bijvoorbeeld de thermostaat een graadje lager zetten. Ook kun je proberen minder lang te douchen. We zien echter ook steeds vaker dat inwoners van Nijmegen kiezen voor groene in plaats van grijze stroom. Dit is natuurlijk ook een stuk beter voor het klimaat. Groene stroom wordt immers opgewekt met behulp van natuurlijke hulpbronnen, grijze stroom niet. Wil je ook groene stroom? Dan zijn er verschillende manieren om hier aan te komen.

Zonnepanelen op het dak

Een goede manier om groene stroom te krijgen is met behulp van zonnepanelen. Deze panelen vangen zonnestralen op en zetten dit om in energie. Hoe meer panelen je op jouw dak hebt liggen, des te meer groene stroom je opwekt. Zonnepanelen zijn niet goedkoop, maar op de lange termijn verdien je ze terug. Je neemt immers minder stroom af, waardoor jouw energiekosten dalen. Zonnepanelen zijn dus niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor jouw portemonnee. Wil je de panelen op jouw dak plaatsen? Dan doe je er goed aan een elektricien in te schakelen. Hij weet namelijk precies hoe zonnepanelen geïnstalleerd moeten worden. Zodoende weet je zeker dat de panelen straks ook naar behoren functioneren.

Stap over naar een andere energieleverancier

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Misschien heb je het geld er niet voor om de aankoop van de panelen te financieren. Het kan ook zijn dat je in een flat woont. In beide gevallen betekent dit echter niet dat je geen groene stroom kunt gebruiken. We raden je aan om eens naar je huidige energieleverancier te kijken. Levert deze grijze stroom? Stap dan over naar een andere leverancier. Er zijn namelijk ook energieleveranciers die uitsluitend groene stroom leveren. De kans bestaat hierdoor dat de maandelijkse kosten wat hoger uitvallen, maar je bent wel een stuk milieubewuster bezig!