Steeds meer inwoners van Nijmegen dragen hun steentje bij aan het klimaat. Wil je dit ook doen? Dan heb je hier vandaag de dag talloze mogelijkheden toe. Zo kun je in de wintermaanden bijvoorbeeld de thermostaat een graadje lager zetten. Ook kun je proberen minder lang te douchen. We zien echter ook steeds vaker dat inwoners van Nijmegen kiezen voor groene in plaats van grijze stroom. Dit is natuurlijk ook een stuk beter voor het klimaat. Groene stroom wordt immers opgewekt met behulp van natuurlijke hulpbronnen, grijze stroom niet. Wil je ook groene stroom? Dan zijn er verschillende manieren om hier aan te komen.

Zonnepanelen op het dak

Een goede manier om groene stroom te krijgen is met behulp van zonnepanelen. Deze panelen vangen zonnestralen op en zetten dit om in energie. Hoe meer panelen je op jouw dak hebt liggen, des te meer groene stroom je opwekt. Zonnepanelen zijn niet goedkoop, maar op de lange termijn verdien je ze terug. Je neemt immers minder stroom af, waardoor jouw energiekosten dalen. Zonnepanelen zijn dus niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor jouw portemonnee. Wil je de panelen op jouw dak plaatsen? Dan doe je er goed aan een elektricien in te schakelen. Hij weet namelijk precies hoe zonnepanelen geïnstalleerd moeten worden. Zodoende weet je zeker dat de panelen straks ook naar behoren functioneren.

Stap over naar een andere energieleverancier

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Misschien heb je het geld er niet voor om de aankoop van de panelen te financieren. Het kan ook zijn dat je in een flat woont. In beide gevallen betekent dit echter niet dat je geen groene stroom kunt gebruiken. We raden je aan om eens naar je huidige energieleverancier te kijken. Levert deze grijze stroom? Stap dan over naar een andere leverancier. Er zijn namelijk ook energieleveranciers die uitsluitend groene stroom leveren. De kans bestaat hierdoor dat de maandelijkse kosten wat hoger uitvallen, maar je bent wel een stuk milieubewuster bezig!

elektriciteit aanleggen

Wil je optimaal kunnen genieten van jouw tuin? Dan mag elektra hier natuurlijk niet ontbreken. Wil je in de zomermaanden bijvoorbeeld televisie kunnen kijken onder jouw veranda? Dan moet er natuurlijk wel een stroompunt aanwezig zijn. Ook voor tuinverlichting is elektra in de tuin noodzakelijk. En zo zijn er nog wel talloze redenen te bedenken om stroom aan te leggen in jouw tuin. Helaas denken veel mensen hier te makkelijk over. Hierdoor ontstaan er geregeld problemen, zoals kortsluiting. Wil je elektra aanleggen in de tuin? Wij geven je hier een aantal aandachtspunten.

Graaf de grondkabel op de juiste diepte

Om elektra in jouw tuin te kunnen gebruiken, moet je eerst een grondkabel aanleggen. Deze loopt vanuit een centrale kabeldoos die je op de buitenmuur van jouw woning bevestigt. Gelukt? Dan is het vervolgens een kwestie van de grondkabel leggen. Hierbij moet je rekening houden met een minimale diept van 50 centimeter. Waarom? Vanwege de veiligheid. Water krijgt zo niet of nauwelijks toegang tot de kabel. Bovendien loop je niet het risico de kabel te beschadigen met graafwerkzaamheden of iets dergelijks. Vervolgens kun je de grondkabel aansluiten op de buitenverlichting of op de wandcontactdozen onder jouw veranda.

 

Zorg voor een waterdichte aansluiting

Elektra aanleggen in de tuin brengt een aantal risico’s met zich mee. Zo ligt het gevaar van kortsluiting bijvoorbeeld altijd op de loer. Elektra in de tuin kan namelijk in aanraking komen met vocht en water. Daarom moet je altijd zorgen voor een waterdichte aansluiting. Kies bijvoorbeeld voor stopcontacten met een klepje. Op deze manier kan vocht niet doordringen tot deze elektrische aansluiting. Heb je zelf geen ervaring met elektra aanleggen in de tuin? Dan raden we je niet aan hier zelf mee aan de slag te gaan. In dat geval is het namelijk aannemelijk dat er vroeg of laat problemen ontstaan. Wil je er zeker van zijn dat elektra in jouw tuin werkt en veilig is aangesloten? Doe dan een beroep op een elektricien.

Om meer van meer sfeer in huis te genieten, kan het gebruik van een dimmer het overwegen waard zijn. Met een dimmer heeft u de mogelijkheid om de intensiteit van de verlichting in ruimtes heel nauwkeurig zelf in te stellen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een dimmer in de slaapkamer te monteren. Zo kunt u iedere ochtend met een gedimd licht wakker worden, zonder met een ochtendhumeur te starten! Ook in de avond komt een dimmer goed van pas. Niemand vindt het immers gezellig om in een kamer met fel licht te moeten verblijven tijdens het kijken van een romantische film.

 

Tip: naast het gebruik van een dimmer, kan ook het gebruik van ledverlichting bijdragen aan de sfeer in uw ruimtes. Met ledverlichting is het tegenwoordig mogelijk om zelf de kleur van de verlichting in te stellen!

 

Zelf een dimmer monteren met hulp van instructievideo’s

Op internet vindt u tegenwoordig handige instructievideo’s, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe het monteren van een dimmer in z’n werk gaat. Door deze stappen heel nauwkeurig op te volgen, is de kans op een kortsluiting klein. Let wel, dit geldt alleen wanneer u de dimmer op de plek van een bestaande schakelaar plaatst. Na het verwijderen van de schakelaar kunt u de dimmer eenvoudig monteren. Maak hierbij gebruik van een spanningszoeker, om geen schok te krijgen tijdens uw bezigheden aan de elektra.

 

Hulp bij het aansluiten van een nieuwe dimmer

Mocht u de dimmer op een nieuwe plek aan de wand willen monteren, dan doet u er verstandig aan om een elektricien in te schakelen. In dit geval zal er een nieuw gat in de muur moeten worden gemaakt en zullen de elektrakabels verlengd of verlegd moeten worden. Het zijn geen eenvoudige klussen, waarbij de kans op fouten groot is. In het ergste geval resulteert dit in een kortsluiting.

Groepenkast uitbreiden

Wanneer in huis ineens de stroom uitvalt, is de kans groot dat dit is ontstaan door doorgeslagen stoppen. Stoppen kunnen om diverse redenen doorslaan. De twee meest voorkomende oorzaken zijn kortsluiting en overbelasting. Beide oorzaken kunnen, wanneer de stoppen niet zouden doorslaan, vervelende gevolgen met zich brengen. Het resultaat kan namelijk zijn dat de stroomkabels te warm worden. Hierdoor vindt oververhitting plaats. Wanneer de stroom niet afgebroken zou worden, kan brand het gevolg zijn. Dat is uiteraard geen gewenst resultaat. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig om te gaan met doorgeslagen stoppen.

Hoe werkt een stop?

Een stop bevat een dun draadje. Wanneer er teveel stroom door de stop gaat, zal dit draadje oververhit raken. Het draadje zal smelten. Het gevolg hiervan is dat de stroom niet langer door de stop kan gaan. De stop is dan doorgeslagen, zoals we dat noemen. Het smelten van het draadje in de stop gebeurt zeer gecontroleerd. Wanneer de stop niet aanwezig zou zijn, zoals vroeger het geval was, dan zouden de draden ergens in huis smelten. Op dat moment gebeurt dit niet meer gecontroleerd. Brand kan het gevolg zijn. Wanneer een stop is doorgeslagen zal deze moeten worden vervangen om de stroomtoevoer te herstellen.

Wat te doen bij doorgeslagen stoppen?

Wanneer je plots in huis geen stroom meer hebt, kan het zijn dat er inderdaad een stop is doorgeslagen. Het kan ook zijn dat het een stroomstoring in de hele buurt betreft. U kunt dit controleren door bij de buren te informeren of zij wel stroom hebben. Wanneer een stop is doorgeslagen kan dit verschillende oorzaken hebben. Wanneer sprake is van overbelasting, kunt u de stroomtoevoer herstellen door minder apparaten gelijktijdig in te schakelen en de stop te vervangen. Wanneer sprake is van kortsluiting, zult u het apparaat moeten vervangen of laten repareren.

Het is steeds gebruikelijker, dat nieuwbouwwoningen van een aansluiting voor krachtstroom worden voorzien. Dit komt onder meer door het feit, dat het aantal gasaansluiting in Nederland afneemt. Doordat het zonder gasaansluiting niet langer mogelijk is om op gas te koken, stapt men massaal over naar koken op elektra. Hiervoor kan het noodzakelijk zijn om een krachtstroomaansluiting in huis te laten plaatsen. Het aansluiten van krachtstroom is niet iets wat u eenvoudig zelf doet. Integendeel! Bij de aansluiting van krachtstroom komt vaak veel meer kijken, dan men op voorhand verwacht. Zo is het niet mogelijk om krachtstroom te gebruiken, zonder dat u hier toestemming voor heeft van uw netbeheerder.

 

In dit artikel vertelt onze elektricien in Nijmegen u meer over het gebruik van krachtstroom in huis. Wanneer heeft u krachtstroom nodig? Wat heeft u nodig om krachtstroom te kunnen gebruiken? Enzovoorts.

 

Noodzaak van het gebruik van krachtstroom in huis

Het gebruik van krachtstroom in huis wordt noodzakelijk, op het moment dat u elektrisch wilt gaan koken. Let wel, we spreken hier over een kooktoestel met meer dan twee kookpitjes. Bij kleinere modellen heeft u vaak voldoende aan de standaard stroomaansluiting in uw keuken. Ook voor andere grootstroomverbruikers, zoals een laadpunt voor uw elektrische auto, zult u krachtstroom nodig hebben. Krachtstroom is, zoals de naam al zegt, veel krachtiger dan de standaardaansluiting in woningen. Dit betekent dat er meer stroom geleverd kan worden, waardoor de apparaten voldoende aanvoer krijgen om de benodigde output te leveren. Deze apparaten zijn van een aparte, meerpolige stekker voorzien.

 

Aansluiting voor krachtstroom in uw woning

Om krachtstroom in huis te kunnen gebruiken, zult u een aparte aansluiting moeten laten plaatsen. Standaard worden woningen van een 1-faseaansluiting voorzien. Deze 1-faseaansluiting is echter niet geschikt voor de aanvoer van krachtstroom naar grootstroomverbruikers in huis. Dit maakt dat de 1-faseaansluiting vervangen moet worden voor een 3-faseaansluiting. Het plaatsen van een 3-faseaansluiting kunt u niet zelf doen, maar zult u door een elektricien van ons elektricienbedrijf moeten laten doen. Wel zo veilig! Daarbij weet u zo zeker, dat de kans op complicaties op een later moment minimaal is.

LED verlichting veiliger

Jij weet ongetwijfeld dat het financieel voordelig is om gloei-, hallogeen- en spaarlampen te vervangen door LED verlichting. LED lampen zijn namelijk een stuk zuiniger, waardoor jij maandelijks minder energie verbruikt. Dit voel je uiteindelijk weer in je portemonnee. LED verlichting is daarnaast ook nog eens beter voor het milieu en voor jouw gezondheid. Ook zijn LED lampen een stuk veiliger dan traditionele lampen. Maar wat zijn eigenlijk precies de voordelen van LED verlichting voor wat betreft de veiligheid?

Kans op brand kleiner

Door over te stappen van gloei-, hallogeen- of spaarlampen naar LED verlichting, verklein je de kans op brand. Waarom? Omdat LED lampen een stuk minder warm worden dan de traditionele verlichting. Sterker nog: LED verlichting geeft nauwelijks warmte af. Hierdoor kunnen LED lampen een stuk dichter bij het plafond of de muur geplaatst worden, zonder dat je hierbij bang hoeft te zijn voor brand.

Geen schadelijke stoffen

LED verlichting bevat geen schadelijke stoffen. Dit is bij voorbeeld bij spaarlampen wel het geval. Indien een spaarlamp sneuvelt, kan dit onder andere grote gevolgen hebben voor kinderen en zwangere vrouwen. Er komt in dat geval namelijk kwik vrij en deze hoeveelheid is vele malen groter dan doorgaans is toegestaan in een kamer. Is er bij jou een spaarlamp gesneuveld? Ontlucht dan direct de kamer en breng jezelf en eventuele kinderen direct in veiligheid.

Verlichting laten branden

Doordat LED lampen een stuk energiezuiniger zijn dan de traditionele verlichting, kost het je minder geld om de lampen te laten branden wanneer je van huis gaat. Door lampen te laten branden, geef je een bewoonde indruk. Een inbreker zal in dat geval niet snel besluiten om jouw woning binnen te dringen, omdat de kans dat hij gesnapt wordt een stuk groter is.

Een elektricien is iemand die heel vaardig is met elektriciteit. Er zijn maar weinig technische installaties die voor een goede elektricien geheimen hebben. Een elektricien werkt vaak al jaren in de techniek en kan dan ook zonder moeite iets vertellen over inductie. Veel elektriciens leggen immers keukens met inductie aan, waardoor ze natuurlijk over de juiste kennis van inductie moeten beschikken. We hebben een elektricien gevonden die u hieronder kort iets zal vertellen over inductie.

Uitleg over inductie

Koken met inductie werkt middels inductieverhitting. Hierbij bevinden zich grote spoelen onder de inductiekookplaat. Indien de kookplaat is ingeschakeld en er een pan op de plaat is geplaatst, gaat er een grote hoeveelheid stroom lopen door de spoelen. Deze stroom wervelt als het ware omhoog in de pan, en door de weerstand van de pan ontstaat er warmte in de bodem van de pan. Doordat de warmte in de bodem ontstaat – en niet zoals gewoonlijk onder de pan – gaat er heel weinig energie verloren, waardoor koken op inductie erg energie efficiënt is. Ook heeft dit als voordeel dat de inductiekookplaat zelf niet echt heet wordt. De pan wordt immers wel warm, en daardoor ook de onderliggende plaat, maar de warmte verdwijnt weer snel als de pan van ‘het vuur’ wordt verwijderd. Koken met inductie is daardoor veel veiliger voor kinderen. Een ander voordeel is dat de inductiekookplaat zichzelf uitschakelt als er langere tijd geen pan op staat, zodat de plaat nooit onbedoeld een langere tijd aan kan staan.

Onze elektriciens zijn trotse elektromonteurs op het gebied van elektriciteit voor de stad Nijmegen en de omringende gebieden. Wij bieden diensten die de klant echt nodig heeft en helpen hen uit de brand bij kortsluitingen en stroomstoringen. Daarnaast bieden we goede adviezen die de klant helpt om kortsluiting in het vervolg te voorkomen. Zo kunnen alle bewoners van Nijmegen en omstreken beschikken over een goede elektriciteit en kunnen veel problemen zoals kortsluitingen en storingen zelf worden verholpen. Dit principe past prima in de mentaliteit van vandaag de dag waarin veel mensen kosten willen besparen en steeds vaker beslissen om zelf dingen te doen of te installeren. Uiteraard is een goede overdracht van informatie de sleutel. Door middel van accurate en goede informatie kunnen incidenten zoals kortsluitingen en stroomstoringen verminderd worden. Onze elektriciens in Nijmegen kunnen als monteur nog altijd prima uit de verf komen maar erkennen tegelijkertijd dat mensen steeds meer zelf willen doen.

Klantgerichte en veelzijdige elektriciens in Nijmegen

Onze elektriciens in Nijmegen onderscheiden zichzelf door middel van een gevarieerde service en een moderne instelling. Wij kennen de markt en de risico’s en bieden diensten aan die kortsluitingen en storingen kunnen voorkomen. Van onderhoud en het aanleggen van bedrading tot aan het uitbreiden van groepenkasten en spoeddiensten bij calamiteiten. Elektriciens in Nijmegen moeten veelzijdig zijn in deze moderne tijden. Wij staan dag en nacht klaar om inwoners van Nijmegen te helpen met hun stroom problemen en storingen. Wij staan paraat bij kortsluitingen en storingen, 24 uur, iedere dag. Elektricien NijmegenZo kan er op een professionele en veilige manier met de klant gewerkt worden en worden er meer klanten bereikt die geïnformeerd worden over de risico’s en de gevaren van het onverantwoord omgaan met elektriciteit en calamiteiten zoals kortsluitingen en storingen.

Het aanleggen van extra elektra in uw woning is een klus die u prima zelf uit kunt voeren. Het is echter wel aan te raden om niet zelf te gaan prutsen wanneer u er totaal geen verstand van heeft. Durft u het zelf niet aan? Zoek dan contact met een elektricien. Door zijn ervaring weet hij binnen de kortste keren een nieuw stopcontact of een nieuwe schakelaar aan te leggen in uw woning.

Goed begin is het halve werk

elektricien-werkWanneer u besluit om zelf een extra stopcontact of schakelaar aan te leggen, is het van belang dat u weet waar u aan toe bent. Begin dan ook nooit klakkeloos met het aanleggen van elektra. Zorg dat u weet wat u wilt. Pak eventueel een tekening erbij waarop de huidige elektra zichtbaar is. Op deze manier weet u precies waar de elektriciteitsleidingen lopen. Hierdoor kunt u makkelijker bepalen waar de nieuwe elektra moet komen.

Overbelasting tegengaan

Wanneer u een nieuw stopcontact of een nieuwe schakelaar aanlegt in uw woning, is het van belang om te controleren of het mogelijk is om deze op de huidige groep aan te sluiten. Mogelijk wordt de groep met deze nieuwe aansluiting overbelast. In dat geval moet u de nieuwe elekta aansluiten op een andere groep of een nieuwe groep aan laten sluiten in uw meterkast.

Uw keuken gebruikt u vrijwel iedere dag voor het koken. Het is daarnaast goed denkbaar dat u samen met uw gezin eet in de keuken. Het is dus een ruimte die veel gebruikt wordt. Zorg er dan ook voor dat er een gezellige sfeer heerst in uw keuken. Dit kunt u doen met het aanbrengen van sfeerverlichting. Deze verlichting brengt u aan naast de gewone basisverlichting en de werkverlichting.

Lichtplan maken

Indien u een nieuwe keuken laat installeren, doet u er goed aan om ook na te denken over de verlichting die u in de keuken wilt hebben. Dit kunt u doen door een lichtplan op te stellen, waarop precies te zien is welke soort verlichting waar geplaatst wordt.  De basisverlichting wordt vrijwel nooit vergeten en ook aan de werkverlichting wordt over het algemeen wel gedacht. De sfeerverlichting in uw keuken wordt nog wel eens vergeten, waardoor de keuken uiteindelijk wat ongezellig kan ogen.

Sfeerverlichting

keuken-hooghe-duinOm in een keuken te kunnen leven en werken heeft u voldoende aan basis- en werkverlichting. Een aantal lampen extra geven uw keuken mogelijk net wat meer sfeer. Om sfeer te creëren in uw keuken, kunt u bijvoorbeeld sfeerverlichting aanbrengen in een vitrinekast. Daarnaast kunt u met behulp van een sportje of speciale lamp een object uitlichten. U kunt er ook voor kiezen om LED-strips aan te brengen. Hierdoor krijgt uw keuken een strakke en moderne uitstraling en onstaat er een gezellige sfeer.